Zweden Benoemt eKrona tot Officiële Munt

Na jaren van onderzoek en ontwikkeling heeft de Zweedse centrale bank eindelijk haar digitale munt uitgebracht, eKrona – ‘s werelds eerste, door de staat gesteunde, gedecentraliseerde valuta.

De tokens en de valuta zijn per direct beschikbaar voor aankoop, verkoop en gebruik via de officiële website van eKrona. Het uitsluitende doel van deze officiële website is het op de markt brengen, distribueren en veilig verhandelen van deze nieuwe digitale munt.

Op het moment van schrijven is de prijs van één eKrona gelijk aan €0,2. Dat is aanzienlijk minder dan al zijn rivalen, want Bitcoin wordt momenteel verhandeld op €32.786,24 en Ethereum op €2.123,19

Historisch gezien schiet de prijs van digitale activa omhoog wanneer een land of een bedrijf aankondigt deze te ondersteunen, waardoor beleggers overspoeld worden met hoge winsten. Gezien de enorme overheidssteun verwachten velen dat eKrona dezelfde stap zal maken. Bitcoin heeft al een nieuwe generatie miljonairs voortgebracht en nu is het tijd voor eKrona om hetzelfde te doen.

Deze stap onderstreept de positie van Zweden en de EU als wereldleider op het gebied van financiën, aangezien beleggen in de eKrona voor de meeste EU-ingezetenen zeer aantrekkelijk is vanwege de potentiële voordelen. De introductie van deze gedecentraliseerde valuta wordt gezien als de volgende ontwikkelingsstap voor de Europese Unie.

Onze journalisten hebben het aankoopproces doorlopen om de complexiteit ervan te onderzoeken en vonden de werking eenvoudig. Ga simpelweg naar de officiële website van eKrona en klik op de knop “Register Now”. Vul vervolgens de informatie in en kies “Open Account”. U wordt dan doorverwezen naar een erkende makelaar in uw omgeving, waar u vervolgens verder kunt gaan met de aankoop. Het kan zijn dat u uw telefoon moet opnemen voor een automatische verificatiecontrole.

De minimale investering is slechts $250, wat aantrekkelijk is gezien de potentiële exponentiële groei van de gedecentraliseerde valuta. Er zijn geen handelskosten aan verbonden. Winsten en de initiële investering kunnen te allen tijde worden opgenomen volgens de plaatselijke voorschriften.

Als eKrona dezelfde weg volgt als Bitcoin, kan de initiële investering van $250 meer dan $10M waard worden.

“Met de officiële overheidssteun is er weinig neerwaarts risico en de huidige marktomstandigheden zijn perfect voor investeringen. Belangrijke aandelenkoersen zijn gedaald en velen van ons richten zich op eKrona om ongekende rendementen te behalen.  Dit is onze kans om vroeg te investeren en niet nóg een bitcoin-achtige kans te missen,” – een senior hedgefonds handelaar die anoniem wenste te blijven in een interview.

“Het is bijna onmogelijk de verleiding te weerstaan om te investeren. Het is de eerste digitale munt die door een land wordt ondersteund. Het land heeft veel kapitaal en liquiditeit, dus het is niet een kans om overheen te kijken,” – zegt M. Pastor, een bekende daghandelaar en durfkapitalist.

Bovendien kan e-Krona een Europees probleem inzake de validatie van activa oplossen. Aangezien alle gegevens op de Blockchain zijn opgeslagen, zouden de Europese banken snel de tegoeden van de persoon in kwestie in e-Krona kunnen valideren en verifiëren. Momenteel kampen sommige landen met een situatie waarin een persoon een lening aangaat zonder dat daar een onderpand tegenover staat. Gebruik van e-Krona zou dergelijke gevallen in de toekomst voorkomen.

Met behulp van slimme contracten die door e-Krona worden geleverd, zal de regering van Zweden het vermogen van een persoon kunnen verifiëren en ervoor zorgen dat er niet meerdere leningen worden aangegaan met hetzelfde onderpand”, zegt senior blockchain onderzoeker J. Rothers.

Met interesse van zowel consumenten als institutionele investeerders in e-Krona, is het gemakkelijk te zien waarom zoveel beleggers deze kans pakken in de hoop dat de prijs per munt zal stijgen.

Momenteel is de circulatie van e-Krona alleen toegestaan via deze erkende makelaars.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top